Sosyal medyanın en büyük ağı olan Facebook gün geçtikçe daha çok büyüyor ve kullanıcılarının verdikleri reklamlar sayesinde kazanmaya devam ediyor. Şirketin dördüncü çeyrek karı 5.84 milyar dolar oldu.
Bu hafta içerisinde Facebook’un 1.59 milyar kullanıcıyı görmesiyle bu çeyreğin beklentilerini alt üst etti. Veriler, Facebook kullanıcı sayısının yüzde 14 oranında arttığı yönünde gözüküyor. Geçtiğimiz yılın çeyrek rakamlarına bakacak olursak 1 milyar günlük kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, yüzde 17’lik bir artış göstermiş, ve 1.04 milyara ulaştığını belirtmiş. Aralık 2015’te günlük mobil aktif kullanıcı sayısını 934 milyon olarak belirtmiş olan şirketin, geçen yıla oranla rakamları yüzde 25 artış gösteriyor. Facebook’un 2015 yılının dördüncü çeyrek geliri geçen yıla göre yüzde %51 artarak 5,84 milyara ulaştı. 2015 net kar ise 3,69 milyar dolar olarak belirtilmiştir.
Reklam Gelirleri
Facebook’un en büyük gelir kaynağı olan reklam gelirlerinin yüzde 78’inin mobilden geldiğini açıklayan şirket, Şu an bu rakamın yüzde 80 olduğunu söylüyor. Reklam gelirlerini mobil alanda yükselten şirket, daha da arttıracak gibi gözüküyor. Kanadalı yatırım bankası RBC Capital Markets analisti Mark Mahaney, Facebook’un reklam verenler için tecrübe olmaktan çıkıp bir zorunluluk haline geldiğini belirterek durumun ne kadar alışılmış bir hal olduğunu belirtmiştir.
Facebook Grupları
Facebook kullanıcılarının yüzde 50’den fazlasının yeni şeyler keşfetmek, bağlantı kurmak ve hedeflerine ulaşmak için Facebook gruplarından faydalandığı gözlemlenmiştir. Aralık ayında Facebook gruplarında 9 milyardan fazla yorum ve 24 milyardan fazla beğeni yapıldığına dair bilgi veriyor şirket. Ayrıca Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg yeni yıl kararlarına ulaşmak için “A Year of Running” adında facebook grubu kurmuş.
Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, “2015 Facebook için harika bir yıldı. Topluluğumuz ve işimiz büyümeye devam etti. İnsanları birbirine bağlamak için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.