SEO uyumlu makale yazmanın kuralları nelerdir? SEO için uygun makale yazarken nelere dikkat edilmeli? En çok yapılan hatalar nelerdir?
SEO uyumlu makale yazmak bilindiği gibi arama motorlarında içeriğinizin daha kolay bulunmasını sağlar. Fakat SEO uyumlu makale yazmanın belli kuralları vardır. Bu kurallara uyularak içerikler oluşturulduğunda zaman içerisinde arama motorlarında üst sıralarda yer almanız kaçınılmazdır. Peki, neler yapılabilir? Makaleler nasıl SEO için uygun hale gelir?
İçerikler SEO’ya Uygun Olduğu Kadar Anlamlı da Olmalıdır
Burada değinmek istediğim ilk nokta makalelerin yazım olarak sadece SEO için uygun olmasının yeterli olmayacağıdır. Makalelerinizin yazım biçimi, anahtar kelimelerinizin uygunluğu, meta description ve URL yapınız uygun olsa dahi SEO için uyumlu olduğunu varsayamayız. Çünkü Google, kullanıcıdan daha zekidir ve içeriğin kullanıcının faydasına olup olmadığını belirli kurallara göre test eder. Bu sebeple yazım olarak dikkat ettiğimiz noktalara içeriğin anlamlı olması konusunda da dikkat edilmelidir. Bu kuralı göz ardı etmediğiniz takdirde makalelerinizi SEO‘ya uyarlayabilirsiniz.
Kullanıcılar makalenizi arama sonuçlarında üst sıralarda görüp siteye geldiklerinde eğer içeriğiniz onlar için anlamsız fakat Google için anlamlı olduğunu düşündüğünüz bir çok cümle içeriyorsa Google kullanıcıların hemen çıkma oranlarına göre sizin için bir değerlendirme yapacaktır. Zaten site sahipleri çeşitli analitik araçları ile “Bounce Rate” yani hemen çıkma oranlarını öğrenebilirler. Eğer ki içeriğiniz kullanıcıya faydalı olacak bir içerik değilse Google sizin arama sonuçlarını manüpile ettiğinizi algılıyor durum tabi ki sizin aleyhinize oluyor. Çünkü aynı kullanıcılar arama motorunda tekrar kendilerine faydalı olacak içeriği aradıkları zaman Google sizin içeriğinizin faydalı olmadığının sağlamasını yapmış oluyor.
Özgün İçerik Üretilmeli
Makalenizde kullandığınız cümleler tamamen özgün size ait cümleler olmalıdır. Çünkü Google botları siteleri sürekli olarak taramakta ve kopya içeriği tespit edebilmekte. Buradan hareketle içerikleriniz özgün olmaması durumunda arama motorlarında değil üst sıralarda yer almak daha da aşağıya çekilebilirsiniz.
Bu sebeple bir makale yazmadan önce iyi araştırma yapmalı kendi cümlelerinizi içeren orijinal cümleler kullanmalısınız. Aynı zamanda makaleler konusunda uzman kişiler tarafından yazılırsa çok daha iyi olur. Para ile içerik alabileceğiniz siteler olmasına rağmen her zaman kendi bünyenizde ürettiğiniz içerik çok daha faydalı olacaktır.
Site İçi Optimizasyona Dikkat Edilmeli
Bilindiği gibi SEO önce içeriden başlar. Bu sebeple sadece makale yazarak arama motorlarında üst sıralarda yer almak mümkün olmaz. Bu ayarlamalar dikkatli şekilde yapılmalıdır. Bunlar meta tag, tittle, description ayarları ve URL yapınızın ayarlanmasıdır. Kısaca tanımlarsak meta tag arama motorlarının sitenizi tanımasını sağlayan kodlardır. Yani arama motoruna sayfamda bu anahtar kelimeler ile ilgili içerik bulunuyor mesajı vermenizi sağlar. Tittle ise sitenizin tarayıcı sekmaside görünecek olan kısmıdır. Mümkün olduğu kadar kısa yazmak faydalıdır ve siteniz ile alakalı olmalıdır. Description ise sayfamda bu konuyu anlatacağım dediğiniz kısımdır. Mümkün olduğu kadar desciription da kısa olmalıdır ve yazdığınız içeriği anlatmalıdır. URL yapınız ise sayfanızın teknik olarak hangi yapı ile diğer sayfalara bağlı olduğunu gösterir.
Bu ayarlamaları yapmak sitenize neler sağlar? Öncelikle kullanıcılar arama motorunda bir arama yaptıklarında karşılarına çıkan içeriklerin başlıklarını inceler, açıklamalarına bakarlar ve bu içeriğin işlerine yarayıp yaramadığını değerlendirirler. Yazdığınız makale ne kadar iyi olursa olsun. Kullanıcı bunu açıklama (description) ve başlık (title) kısmında görmüyorsa o içeriği tıklama oranı çok az olacaktır. Anahtar kelime seçimi gene burada değinilmesi gereken diğer noktalardan biridir. Anahtar kelimeler mutlaka yazı içeriği ile alakalı olmalıdır.
SEO Uyumlu Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
1- Başlık makalenizin can damarıdır. Kullanıcının ilk dikkatini çekecek noktadır. Ve başlığınız en az 3, en fazla ise 5 kelime olmalıdır. Dikkat çekmek için konu ile alakasız başlık kullanımında bulunulmamalıdır. Anahtar kelimenin başlığın içerisinde en az bir defa geçmesine dikkat edilmelidir. Başlık mümkünse boşluklu olarak 60 karakteri geçmemelidir. Bir çok içerikte görebileceğimiz gibi bazen dikkat çekmek için başlıklar çok etkileyici olabiliyor fakat yazınız ile başlığınız alakalı değilse Google’ın bunu algılamasının yanı sıra kullanıcıya üzerindeki başlıktan farklı bir içerik sunduğunuzda sitenizdeki oturum oranı da azalıyor.
2– Anahtar kelime dağılımına dikkat edilmelidir. Anahtar kelimeler oranlar doğrultusunda yazı içerisine dağıtılmalıdır. Yazının ilk paragrafında daha yoğun olmak sureti ile yazının başında ortasında ve sonunda mutlaka anahtar kelime geçirilmelidir.
3- Yazı uzunluğu ayrıca dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Arama motorları her ne kadar uzun yazıları sevse dahi kullanıcılar için çok uzun olan yazılar sıkıcı gelebilir. Bu sebeple yazılarınızı 300 ile 650 kelime arasında tutmanız faydalı olacaktır. Tabi teknik bir yazı yazıyorsak bu kuralı bazen zorlayabiliriz. Yazımızı sadece SEO için değil okuyucular için de yazdığımızı unutmamalıyız. Fakat genel anlamda yazı uzunluğu kuralına riayet etmek faydalıdır.
4- Yazdığımız makale talep görsün ve okunsun istiyorsak yazdığımız alanla ilgili güncel gelişmeleri takip etmeli bu konular hakkında yazılar yazmalıyız. Herkes tarafından çokça bilinen konular okuyucuya her zaman hitap etmeyebilir. Bu konuda ilgili blog siteleri takip edebilir, yabancı kaynaklardan araştırmalar yapabilir ve güncel konulara değinerek makaleler yazılabilir.
5- Makalenize eklediğiniz görsel anahtar kelimeniz ile ilgili olmalı alt açıklamasını mutlaka anahtar kelimenizde içerisinde geçecek şekilde doldurmalısınız. Görsel ismi yazı ile alakalı olarak belirtilmelidir. Görsel isminiz yazı ile alakasız olduğu takdirde Google görsel arama sonuçlarında makalenize ulaşabilecek kullanıcıların size ulaşması olanaksız olur. Örnek verirsek futbol hakkında bir makale yazdınız fakat görselinizin adında futbol anahtar kelimesini geçirmediğiniz takdirde Google görsel arama sonuçlarında o kelime ile ilgili arama yapıldığında görseliniz genelde diğerlerine göre daha alt sıralarda yer alır.
6- Yazıya başlıklar eklerken mutlaka H1 etiketini kullanmalısınız. Açıklama kısmınız H2 alt başlıklar ise H3, H4 şeklinde belirlenebilir. Bir makalede yalnızca 1 adet H1 ve H2 etiketi kullanılabilir. Diğer etiketleri daha fazla kullanabilirsiniz. H1 etiketi başlığı oluşturur H2 etiketi ise yalnızca bir defa ve açıklama kısmında kullanılmalıdır.Wordpress gibi bir yapı kullanıyorsanız işiniz çok daha kolay olacaktır herhangi bir kod yazmaya gerek duymadan yazı içerisindeki paragraf kısmına gelip altındaki bölümden uygulamak istediğiniz etiketi seçip kolay şekilde kullanabilirsiniz.
7- URL’de anahtar kelime geçirilmelidir ve kısa tutulmalıdır. Sitelerde normal şartlarda URL ayarları yapılmadığında makaleleriniz belli rakamlara göre gözükür. Örneklendirirsek bu ayarı yapmadığınızda site adından sonra kategori adınız ve arkasından yazı 201,202,203 gibi rakamlarla gelir (rakamlar örnek olarak verilmiştir) URL ayarınız yapıldığında ise site URL’inden sonra kategori ve makale adınız gelir.
Üstte bahsettiğim maddelerin dışında, semantik indexleme yani Latent Semantic Indexing adında bir SEO makalesi yazım tekniği daha vardır. SEO içerik optimizasyonu konusunda LSI tekniğinin nasıl uygulandığını, “Bir SEO Tekniği: LSI” adlı makalemizden öğrenebilirsiniz.
Faydalı sağolun
Gerçekten çok faydalı oldu ancak sormak istediğim makaleleri nerelere yazalım bloklaramı kendi web sitemizemi bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Merhabalar, kendi web sitenizin siteniz.com/blog sayfasına yazmalısınız.
teşekkürler başarılar diliyorum
Merhaba ;
içerik güzel ve akıcı olmuş ve tavsiyelere uymak lazım. Denemekte yarar var. paylaşım için teşekkürler.
emegınıze saglık cok faydalı bı yazı olmus tesekkurler
kaiteli bir yazı olmuş. En çok dikkat edilecek yerleri etkili bir biçimde aktardaǧınız için benim gibi bir çok kişiye bir kaynak olacak nitelikte yazınız.
Güzel tespitler ve güzel bir makale. Tebrik ederim…
güzel açıklanmış bir konu daha tebrıkler
Sayenizde oldukça iyi bilgi aldık teşekkürler.
teşekkürler buna ihtiyaç vardı
Faydalı bilgi için teşekkürler.
peki backlink alınan yerler de önemli midir? mesela benim türk sitem var ve türk sitelerinden mi backlink almam lazım ve almak için neler yapmalıyım?
sonuna kadar okuduğum nadir makalelerden biri teşekkür ediyorum
Merhaba. Google da istediğim anahtar kelimede bir makalem iyi bir sıralamada çıkıyor (avcılar oto yıkama) Sitem wordpress. Bu makale sayfasını, ana sayfaya yönlendirmem zarar verir mi? Yani çünkü ben anasayfanın çıkmasını istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim.İyi çalışmalar
Selamlar. Evet verecektir.
çok sağulun çok güzel bir site yazınızı çok beğendim
Çok teşekkür ederim güzel bir yazı…
güzel yazı teşekkürler
keyifle okudum. teşekkürler takipteyim
Bence güzel ve çözümlü bir paylaşım aynen uygulayınca sonuç süper oluyor,emeği geçenlerin eline sağlık sabırla yazılmış ve sabırla çözüme ulaşmanın yolu bence
Şimdiye kadar bir üniversitenin makale yazımla alakalı yazısı birde bu yazı süper olmuş 3 günlük bir oku uygula tekniği ile aynen uygulama sonuçu sonuç mükemmel
yazınız süpper çok teşekkürler
İlginiz için ben teşekkür ederim :)
gayet çok açık bir makale olmuş bilgiler için teşekkürler
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten değerli bilgiler fakat benim size sormak istediğim küçük bir soru var tabi vaktiniz varsa.
Seo çalışması yaptığım sitede ürünlere özgün içerik giriyorum ama girdiğim ürünlerde birbirine benzeyen ürünler var (örneğin aynı markaya ait sadece renk ve isimleri değişik ürünler) ben bu ürün grupları için tamamen kendimin yazdığı içerik oluşturdum ve aynı gruptaki ürünlere sadece isim ve renklerini değiştirerek yayınladım acaba kopya içerik durumu yaşarmıyım ? benzer ürünlerde aynı metin sadece isim ve renkleri değişik olmasından dolayı
Cevaplarsanız çok sevinirim . İyi çalışmalar
Merhaba,tüm ürünleriniz için aynı açıklamayı kullanmanız doğru olmayacaktır. Google üzerinde küçük değişiklikler yapsanız dahi bunun aynı içerik olduğunu anlayabilir.Yazdığınız metinlerde mümkün olduğunca rewrite yapmalısınız. Aynı aciklamayi farklı cumleler ile ifade etmeyi denerseniz sonuç daha başarılı olacaktır.
Anladım
Rewriteden kastınız ürünlerin isimlerinin farklı olmasımı yoksa giriş cümlelerinin farklı olmasımı ?
Tüm ürünler değilde maximum 15 ürüne aynı metini girmiştim fakat dediğiniz gibi hepsine ayrı ayrı girmek gerekecek galiba bu durumda da baya zorlanacak gibiyim çünkü 450 adete yakın ürün var :)
İlginiz için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar
bu güzel paylaşım için teşekkürler
faydalı buldum gerçekten
Çok teşekkürler, faydalı bilgi.
teşekkürler bu bilgiler işime yarayacak
Yazılarınız son derece faydalı bilgiler içeriyor. Dediklerinize dikkat etmeye çalışacağız, teşekkürler…
Makaleleriniz çok etkili, seo ajansı olarak takipcinisiz.
Selamlar, teşekkürler :)
gerçekten özenerek ciddi bir makale. severek okudum faydalı da oldu. teşekkürler…
Yasemin hanımın araştırdıği ve aktardığı konuları faydali buluyorum. İhtiyaç duyduğum bilgiyi net ve anlaşılır şekilde iletmesi çık hoş. İyi çalışmalar diliyorum.
Yasemin Hanım Size Ne Kadar Teşekkür Etsem Az Kalır.Çok Sağolun
mukemmel paylasim cok yararli oldu tesekkurler
Güzel makale yasemin hanım sizin gibi güzel :)
Gayet anlaşılır ve başarılı bir çalışma olmuş. Teşekkürler iyi çalışmalar
Seo alanında yazdığınız makaleler sayesinde kendi seomu kendim yapıyorum teşekkürler.
ben ne zaman seo uyumlu makale yazsim site filtreye girmekte neden acaba
bizzat deneyeceğim çok teşekkürler
yasemin hanım çok işime yaradı gerçekten çok teşekkür ederim
gerçekten özenerek yazılmış çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim neticede bir forum sitem var bolca makale yazmam lazım ve bu paylaşımınızın bana çok fayda kattığını söylemeden geçemiycem.
http://isgbimer.com
İlginiz için biz teşekkür ederiz. Sevgiler
cok guzel paylasim tesekkurler
güzel ve faydalı bir makale teşekkür ederim.
çok başarılı olmuş kaleminize sağlık
helal olsun sizlere
mukemmel paylasim cok yararli oldu tesekkurler
üstat eline sağlık başarılı bir haber içeriği olmuş
Bu yararlı paylaşım için teşekkür ederiz, gelecek yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
ben şunu anladım şimdi makale yazarken bir kelime anlatırken en az oo sayfada 3 kelimeden fazla dile getirmemek lazım dogrumudur fazla diletirsen kelimeler basitleşiyor
faydalı buldum gerçekten bizim web sitemizde bulunan 375 bölge sayfasi için bizlere makale yazacak arkadaş arıyoruz 0533 152 75 00
Bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler
Bilgilendirme için tşk.ler
Çok faydalı oldu.
Sayenizde daha etkili seo makaleleri yazmış olacağız.
Yazılarınızı takibe devam …
Yazınız ciddi derecede başarılı ve anlaşılır olmuş. Teşekkürler.
çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş teşekkürler
çok güzel bir yazı olmuş
çok faydalı bir yazı olmuş işime çok yarayacak teşekkürler
Elinize Sağlık Yasemin Hanım Süper Olmuşl
Güzel makale
Eline sağlık başarılı başarılı bir makele
Başarılı . :)
merhaba.bu işi nerden bulabilirim.bilgi verebiirmisiniz.bir site yazarı işçiliği nerden bulabilirim
Ellerinize sağlık bu kadar faydalı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bir sorum var sektörde birbirinin rakibi olan firmaların son zamanlarda birbiri için anti-backlink, anti-seo çalışmaları olduğunu duyuyoruz. Bunun nasıl işlediğini ve bundan etkilenmemek için nasıl bir koruma yapmamız gerektiği ile illgili bir makale paylaşabilir misiniz? Teşekkürler
Web sitelerde ve forum sitelerde kullanabileceğimiz tüm detaylar çok ince düşünülerek yazılmış, yardım ve bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler.
İlginiz için biz teşekkür ederiz. Keyifli okumalar.
Selam. Bu işte bayağı emek vermişsiniz. Tebrikler ediyorum çok. Darısı başıma inşallah bizde birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama bakalım nasip sağolasın ?
Teşekkür ederiz. En kısa sürede sizlerinde emeğinizin karşılığını alabilmenizi ve sektörde başarı ile ilerleyebilmenizi temenni ederim.
Teşekkürler, bu konularda yararlı içerik bulmak zor.
çok faydalı bir sunum olmuş teşekkurler
çok teşekkür ederim yasemin hanım.
Detaylı bilgi için teşekkürler su kaçağı sitem için makale yazım kurallarına dikkat edeceğim.
Çok başarılı olmuş. hekes gibi bende sitemi orjinal içerik aradık ama Türkiye’de çok az içerik üreten var. En son http://www.belgelerin.com diye bir yer buldum bildiğiniz başka site varmı.
Yasemin Hanım Teşekkür Ederim Çok Faydalı bir Makalae Olmuş.
değerli bilgiler için teşekkürler
Makalede sadece 1 adet h2 etiketi bulunmalıdır tezinize katılmıyorum. Mesela Türkiye’nin şehirleri’ni konu alan bir makaleyi ele alalım.
Türkiye’nin Şehirleri
İstanbul
Fatih
İzmir
Bornova
Şeklinde yazmalıyız. Ancak doğru, h1 sadece 1 tane bulunmalıdır.
değerli bilgiler için teşekkürler
Güzel yazı olmuş fakat makale kavramı gözden geçirilmeli.
600 karakterlik bir metne makale denilemez. Bahsettiğiniz makale anlayışı botları cezbedebilir ama insanı asla.
Seo makalelerinde semantic sistem ne zamandır uygulamaya başladı Google yani şuanda ülkemiz içinde uygulanıyormu ? Makale içeriklerimiz bu mantıklamı kontrol ediliyor bunun hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.
Meehabalar
ben iyi bir SEO uzmani ariyorum
Bizim Firmamiz almanyada buna göre iyi bit Firma olursa sevinirim.
Güzel bir anlatım ve çok güzel ip uçları için çok teşekkürler
herşey için teşekkürler anlatımlar çok faydalı
yasemin hanım çok teşekkür ederiz kaleminize sağlık
Yasemin Hnm,
Çok teşekkür ederim neticede bir PHP Sitem var bolca makale yazmam lazım ve bu paylaşımınızın bana çok fayda kattığını söylemeden geçemiycem. Özgünlük ve güncellik önemli.
https://sosyalgeeks.com
Seo uyumlu makale konunuzdaki fikirlerinizi harfiyen uygulamaya çalışıyorum Sağollasın paylaşım için
Öncelikler yorum yaz kısımı altta yerine üstte olsa daha güzel olacakmış. Beni açıkçası bulmak zorladı. Bunu da öncelikle bir tavsiye olarak almalısınız diye düşünüyorum.
H1 (1adet) h2 (1) Adet demişsiniz. Biz zaten wordpres’te makale hazırlarken, konu başlığımız direkt olarak h1 etiketigini alıyor. Örnek;
Konu başlığımız (h1)
giriş bölümü için yazılan ufak yazılar.
(Sonrasında)
2. Başlık (h2)
ve yazınız.
Peki makale içerisinde h1 kullanımı nasıl olacak? Başlık zaten h1 olmuyormu? Özellikle yoruma websitemi yazdım. Yayınlamak size kalmış birşey. Benim makalelerimdeki h etiketlerinde ne yanlışlık buluyorsun? H1 h2 etiketlerine uyuyormu? Özellikle hangi seo taraması ile ilgili bir scripte, wm sitelerinde sorgulatsam hata veriyor. Merak ile geri dönüşünüzü bekliyorum. Sorun bendemi, taramalarda mı?
harika çok başarılı
süper olmuş çok başarılı :)
harika çok güzel :)
şu seo işi başıma resmen bela oldu. ben sayfamın seo uyumlu olduğunu düşünüyordum fakat rakiplerimden daha güncel ve farklı içeriklere sahip olmama rağmen sıralamalarda hiç ilerleyemiyordum. google foruma sorunumdan bahsettim seo uyumlu değil kalite açısından çok kötü vs dedi. sizden rica etcem göz atıp bana nelere yapabileceiğimi aktarabilir misiniz?
çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten
yasemin hanım çok teşekkür ederiz kaleminize yüreğinize sağlık
çok guzel olmuş begendım
Teşekkürler çok güzel bir yazı olmuş
Sağ ol kardeş sayende niye yalan söyleyelim bir çok kaynağa ulaşıyoruz..
Çok teşekkür ederim böyle güzel bir yazı için.
Bu kadar arı bir dille ve öz bir şekilde anlatımınız için teşekkürler…
Yüreğinize sağlık…
Emeğinize sağlık
Bilgilendirici yazınız için teşekkürler.
Emeğinize sağlık.
vermiş olduğun bilgi için çok teşekkürler
Sayenizde böyle faydalı makaleler okuyup bizde Seo konusunda kendimizi geliştirme imkanı buluyoruz…
Kucak dolusu teşekkürler…
böyle böyle kendimizi seo konusunda geliştiriyoruz… very thanks…
teşekurler çok güzel
Merhaba. Yazınızı severek okudum, anlaşılır bir dille yazmışsınız. Her ne kadar tüm bunlara dikkat etsek de olmayınca, olmuyor mutlaka bir eksik bırakıyoruz. Peki bu eksiklerimizi, daha önce yazdığımız seo uyumlu makalelerimizi düzenleyerek gidermeye çalışsak, sürekli yazılarımızı düzenliyoruz diye olumsuz bir durum yaşar mıyız? Bilgi verirseniz sevinirim. Kolaylıklar dilerim.
uygulananlar gerçekten başarılı ki karşımıza böyle güzel makale çıkıyor
gerçekten başarılı bir makale olmuş elinize sağlık. denizli evden eve nakliyat sitemizin çalışmalarında faydalanacağız… faydalı yazılarınızın devamını bekliyoruz
Yazı çok güzel emek verildiği yazının kalitesinden belli oluyor.
Benimde size bir sorum olacak. Seo uyumlu makale yazımında niche bir alandaki web sitesini ele alacak olursak; bu sitenin ana anahtar kelimesine ait olan makaleyi (sitenin açılış amacını içeren, siteyi ayakta tutacak makale) yazarken nelere dikkat etmeliyiz. Bu ana makaleden diğer makalelere ve/veya ana sayfaya link çıkışı yapmalı mıyız? Makale ön sayfa olarak mı ayarlanmalı?, yoksa makale olarak mı girilmeli?
Bir sorum olacak diye başladım ama, birden fazla sorum oldu kusuruma bakmayın.
gayet çok açık bir makale olmuş bilgiler için teşekkürler
uygulananlar gerçekten başarılı ki karşımıza böyle güzel makale çıkıyor
Web sitemde konu başlıklarını büyük harfle yazmamın seoya kötü etkisi olur mu?
güzel paylaşım :)
gerçekten başarılı bir makale olmuş elinize sağlık. denizli evden eve nakliyat sitemizin çalışmalarında faydalanacağız… faydalı yazılarınızın devamını bekliyoruz. Teşekkürler paylaşımınız İçin. Takipteyim siteyi.
Bu faydalı makale için teşekkür ederiz.
2 ve 3 kelimeli anahtar kelime geçiş sıklıklarına da bakılmalı. İnternette birçok analiz aracı mevcut
android oyunlar sitesi içinde denemeyi planlıyorum
Oldukça açıklayıcı olmuş. Bende bu tip bir arayış içerisindeydim. Son 3 aydır şuan makaleyaz.net diye bir sitede yazıyorum. Acemi olsamda , canlı desteklerinden her konuda yardımcı oluyorlar.
Düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim, ama site yeni olduğundan olsa gerek, biraz yavaş bir satış hacmine sahip. Yinede alternatifler değerlendirilebilinir.
Bilgi için çok teşekkür ederim.
Tamda araştırdığım bir konuydu. Tecrübelerinizden yararlanıcam :)
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim…
Makaleniz çok başarılı olmuş ellerinize saglik. Devamini bekliyoruz…
Teşekkürler keyifli okumalar dileriz.
Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Rusça market indirimlerini yayınlayacak bir internet sitesi için 30 makale yazmam gerekiyor. Başlangıç aşamasında mağazaları tanıttığım ve sitemizde bulabileceklerini vurguladığım bir makale yazmam istendi. Rusça biliyorum ama ana dalim olmadığı için biraz zorlandım ve başka sitelerin cümleleri ile kendi cümlelerimi birleştirip ortaya bir makale çıkıyorum. Sistem nasıl çalışıyor? Bir makalenin tamamı aynı olursa mı kopya içerik sayar yoksa birkaç cümle, küçük bir paragrafta dahil mi?
Cok güzel makale ve içerik eklemissiniz cok yararli olmus elinize sağlık
tebrik ederim güzel makale olmuş.
ilkkez akıcı şekilde okuduğum makaleydi.
Başlıklar kısa olmalı diyorsunuz fakat genellikle tüm siteler uzun açıklamalı şekilde yapıyor.
Elinize sağlık . genelde anahtar kelimelerde hata yapardım .. makaleyi okumam fayda sağladı.. başarışkar
faydalı bir makale olmuş .. tebrikler. yazılarınızı ve sitenizi takip ediyorum. başarılar.
bilgi dolu makalelere ihtiyacımız var.. bu makalede dolu dolu olmuş elinize sağlık. takipteyiz.
Gayet güzel bir anlatım olmuş çok teşekkürler.
Bu makaleniz herzaman işime yaradı faydasını çok gördüm. Diğer yazılarınızıda okudum emeğinize sağlık arkadaşım.
Harika bir paylaşım. Ne kadar özgün içerik o kadar google dostuyuz.
Yazı ile alakalı farklı düşündüğüm bir nokta var. H1 bir sefer kullanılmalı tamam ama H2 için bir sefer kullanılacak diye bir zorunluluk yok. Bu kısmıyla alakalı bir revize yapılabilir diye düşünüyorum.
Paylaşım için teşekkürler efendim..
Paylaşım için teşekkürler efendim. Başarılarınızın devamını dilerim.
Madem özgün içerik, hepsi kopyala yapıştır olmasına rağmen haber siteleri neden ilk sayfada? Hepsi de aynı ajanstan aynı haberi kopyalıyor ve virgülüne dahi dokunmuyorlar. Ben artık özgünlük olayına inanmıyorum.
Merhaba, sizin bahsettiğiniz PR tarafında kurumsal iletişim birimlerince yapılan çalışmalar aynı anda aynı haberin birden çok yerel ve ulusal mecrada yayınlanması Google tarafından algılanıyor zaten bu çalışmalar SEO odaklı yapılmıyor. Tamamen yazarların insiyatifinde hiti hali hazırda yüksek olan mecralarda yayınlanıyor. Fakat gidip bir kişinin makalesini kopyalayıp yapıştırdığınızda Google bunun kopya içerik olduğunu algılıyor.
Güzel makale
Hocam anlatımınız için teşekkürler. Güzel makale olmuş
makale yazmaya çalışırken takıldım. H başlıklar çok kafa karıştırıcı geliyor bana. h2 açıklamayı deneyim şimdi. makale bitsin tamamını okumaya geliyorum :)
gerçekten iyi bir makale.
Hocam anlatımınız için teşekkürler
anlatımınız için teşekkürler
[…] makalenin, diğer tür makalelerden içerik bakımından farklı olduğunun düşünülmesidir. Seo makaleleri; herhangi bir makale ile aynı içeriğe sahip olmakla birlikte, daha gelişmiş özellikleri […]