Linkedin Vitrin Sayfası Nedir? Vitrin Sayfası Nasıl Oluşturulur ve Hangi Amaçla Kullanılır? Sizin İçin Araştırdık.
Profesyonellerin popüler sosyal ağı olan Linkedin’de şirket sayfalarının bir uzantısı olarak karşımıza çıkan vitrin sayfalarından bahsedeceğiz. Vitrin sayfası en uygun şirket içerik özelliğine yardımcı olan ve aynı zamanda cihazlar arasında güncelleme sunan bir uygulamadır. Linkedin vitrin sayfası oluşturabilmeniz için tıpkı Linkedin şirket sayfası oluştururken olduğu gibi bir takım gereksinimleri yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Linkedin’de vitrin sayfası oluşturabilmeniz için temel şart Linkedin şirket sayfasında yönetici olarak tanımlı olmanız gerekiyor. Vitrin sayfası oluşturmak için gerekli olan diğer şartları aşağıdan inceleyebilirsiniz.
Yukarıda belirtilen özellikler haricinde logo boyutu, ana sayfa fotoğrafı gibi bazı özel ayrıntıların yer aldığı Linkedin vitrin sayfası bileşenlerinin özelliklerini içeren gereksinimler bulunmaktadır. Vitrin sayfanızı oluşturabilmeniz için bu gereksinimleri tam anlamıyla karşılamanız gerekmektedir.
Belirtilen gereksinimlerini tümünü karşılıyorsanız ve yukarıdaki kurallara uyduysanız artık bir vitrin sayfasına sahipsiniz demektir. İkinci kısım vitrin sayfanızı düzenlemek. Vitrin sayfasında düzenleme yapabilmeniz için vitrin sayfasında yönetici olmanız gerekmektedir. Fakat ana Linkledin sayfasında yönetici olmasanız dahi vitrin sayfasında yönetici olabilirsiniz. Vitrin sayfasında yöneticiliğiniz mevcutsa Vitrin Sayfasına Gidin >>> Düzenleyin Sekmesine Tıklayın >>> Değişiklikleri Yapın ve Kaydetmek İçin Yayınla Butonuna Tıklayın. Vitrin sayfaları karakter sınırları anlamında bazı kısıtlamalara sahiptir. Vitrin sayfası adı max. 100 karakter, açıklama ise max. 75 – 200 karakter arası olmalıdır.
Linkedin vitrin sayfası oluştururken maksimum 10 adet vitrin sayfası oluşturmaya imkan sağlar. Fakat şirket sayfası yönetici iseniz ve şirketiniz 10 adet vitrin sayfasından daha fazlasını yönetebileceğini belirtiyor ise Linkedin bu konuda şirketlere yardımcı olabilmektedir. 10 adetten daha fazla Linkedin vitrin sayfası oluşturmak için Ana Şirket Sayfası URL Adresi, Talebin Nedeni ve Kullanmak İstediğiniz Vitrin Sayfası İsmi ile Linkedin’e talepte bulunabilirsiniz.
Eğer bir Linkedin vitrin sayfasında yönetici değilseniz yöneticilik talebinde bulunmanız gerekir. Herhangi bir Linkedin üyesi kullanıcı şirket sayfası yöneticisi tarafından Linkedin Vitrin Sayfası’na yönetici olarak eklenebilir. Vitrin sayfasında yönetici olarak tanımlanan kişinin şirket çalışanı olma mecburiyeti bulunmaz fakat şirket sayfası yöneticisinin birinci dereceden bağlantısı olması gerekmektedir. Profiliniz ana şirket sayfası ile ilişkilendirilmişse yöneticisi olmak istediğiniz vitrin sayfasının şirket sayfası yöneticisini bir kaç adımda bulabilirsiniz.
Şirket ve Vitrin sayfalarında bir diğer önemli konuda arama motoru optimizasyonudur. Tıpkı diğer sosyal ağlarda olduğu gibi Linkedin’de de SEO‘nun önemi büyük bir yer tutmaktadır. Bu sebepledir ki güncellemeleriniz içerik açısından ne kadar orijinalse o derece daha fazla bulunur. Linkedin’in belirtmiş olduğu aşağıdaki güncelleme önerilerini değerlendirerek Linkedin sayfanızı daha bulunur bir hale getirmeniz mümkündür. Fakat bu önerileri değerlendirirken sayfanın bulunurluğunun artmasının pek çok etkeni kapsadığını da unutmamanız gerekir. Öneriler yalnızca size daha iyi bir içerik oluşturmanız konusunda rehberlik etme niteliğindedir ve sayfanızı iyileştirmenize yardımcı olur.
Linkedin vitrin sayfalarında yönetici eklemek ve kaldırmak bir o kadar kolaydır. Aşağıda belirtilen bir kaç adımı izleyerek Linkedin vitrin sayfasına yönetici ekleyip, çıkarabilirsiniz.
Artık siz de kolaylıkla bir Linkedin vitrin sayfası oluşturabilirsiniz ve ilgili güncellemeleriniz sayesinde şirketinizi takip eden kullanıcılar ile şirketinizi buluşturabilirsiniz. Linkedin vitrin sayfası hakkında daha detaylı bilgi amlam için Linkedin Yardım sayfasını ziyaret edebilir yeni güncellemeler ve Linkedin’in yeni özelliklerinde de haberdar olabilirsiniz.